Skip to main content

Mensen die mij een beetje kennen weten dat ik naast fietsen nóg een grote liefhebberij heb: muziek. Er gaat bij mij geen dag voorbij zónder! Lang geleden had ik met een klasgenoot een indringend  gesprek waarin we dachten te kunnen kiezen tussen een wereld zonder vrouwen of een wereld zonder muziek. De keuze hoefden we niet écht te maken, maar over een ding waren het hartgrondig eens. Bij muziek is er altijd wel een compositie of lied dat jouw gevoel van dat moment wél volledig begrijpt… Dertig jaar later weet ik ook wel dat de vrouwen dat helemaal met die twee sneuzels van toen eens zijn.

Met nog maar negen weken tot het vertrek van mijn expeditie ben ik bezig met voorbereiden en trainen. Kilometers maken en materialen testen en met name de hoeveelheid bagage en de manier van bepakken van mijn fiets. Op één ding kan ik me nauwelijks voorbereiden: bijna zeven weken alleen op weg zijn. Ik kan enorm genieten van momenten voor mezelf en weet tegelijk dat dit alleen maar is dankzij de vele momenten van contact met anderen. Zowel privé als in mijn werk.

Natuurlijk zal ik onderweg mensen ontmoeten. En hoewel daar ongetwijfeld prachtige en misschien wel blijvende contacten bij zullen zitten, zal het merendeel vluchtig en voor een paar uurtjes of hooguit een of twee dagen zijn. Ik weet zeker dat ik momenten van eenzaamheid ga ervaren. Ik zie op dit moment meer uitdaging in de aanhoudende stilte dan in de te fietsen kilometers. Muziek zal mij er op die momenten doorheen slepen.

Iemand uit mijn omgeving komt met een geweldig idee: ‘Waarom maak je geen openbare playlist op Spotify? Daar kan iedereen die jou volgt nummers aan toevoegen.’ Ik vind het een geweldig idee! Een prachtige manier om de verbindende kracht van muziek volledig te benutten.

Hier vind je de link naar mijn playlist met de naam ‘Trappen zul je…’. De suggesties van Spotify blijven een beetje ‘in hetzelfde straatje’ en het wordt tijd voor andere input. Van welk nummer krijg jij energie? Welke muziek denk je dat mijn benen doet ronddraaien als nooit tevoren? Wat is dat ene nummer dat ik absoluut moet luisteren onderweg? Vul de lijst maar aan! Ik ben benieuwd.