Skip to main content

Het goede doel…

Het goede doel…

Het goede doel…

Het goede doel…

Het goede doel…

Waarom opzien tegen 5000 km afzien?

 

Ik hou van fietsen, vooral van het gevoel van rust en vrijheid dat het me geeft. Elke dag fiets ik naar mijn werk. En samen met de ritten in mijn vrije tijd zit ik gemiddeld zo’n 8 uur per week op de fiets zit. In datzelfde tijdsbestek waarin ik mij vooruittrap, komt het leven van zo’n 104 andere mensen, ergens in Nederland stil te staan. Ieder uur krijgen namelijk 13 mensen de diagnose kanker. Kun je de dat voorstellen?

Kanker zet je wereld op zijn kop. Niet alleen als je zelf ziek bent, maar ook als iemand om wie je geeft ziek is of aan kanker is overleden. In het ziekenhuis doen ze er alles aan om je te genezen, maar waar kun je thuis terecht met je angst, verwarring en alle onzekerheid? Gelukkig kun je dan naar Toon Hermans Huis Parkstad, een centrum voor leven met en na kanker. Hier staat de deur altijd open, begrijpen we je en kun je jouw verhaal en emoties delen. Zo houd je de moed om het allemaal vol te houden en te verwerken.

De coronacrisis heeft ook Toon Hermans Huis Parkstad economisch hard geraakt. Onze stichting is volledig afhankelijk van donateurs, sponsoren en de opbrengst vanuit bijzondere activiteiten. Door alle maatregelen zijn deze inkomsten in 2021 behoorlijk onder druk komen te staan. Eerlijk gezegd hebben we daardoor nu een groot tekort dat niet met overheidssteun wordt aangevuld. Omdat het voortbestaan van Toon Hermans Huis Parkstad van groot belang is, heb ik besloten om in samenwerking met het Nederlands Fonds tegen kanker het heft in eigen hand te nemen: ik ga op (bene)fietsexpeditie.

Op zondag 8 mei a.s. stap ik in Heerlen op de fiets om na meer dan 5000 kilometer afzien op dinsdag 21 juni aan te komen op de Noordkaap. Het doel van deze solo-expeditie is 25.000 euro inzamelen en daarmee het Toon Hermans Huis te redden.

Ik vind het te gek als jij me helpt!

De snelste manier is doneren via de knop rechtsboven. Andere manieren om me te helpen vind je HIER

5KN-BLOG
26 juni 2023

Ik ben er eigenlijk helemaal klaar mee

Vooral dat we altijd maar 'moeten' genieten van wat we doen. Ik realiseer me dat dit niet vriendelijk klinkt. Maar ik bedoel het minder vervelend…
5KN-BLOG
2 juni 2023

Houdt het nou nooit eens op?

Het is bijna twee jaar geleden dat mijn droom om naar de Noordkaap te fietsen weer in alle volledigheid opspeelde. Had ik toen geweten dat…
5KN-BLOG
22 september 2022

Wie het kleine niet eert…

Het is net iets meer dan drie maanden geleden dat ik de Noordkaap bereikte. Ik ben in gedachten nog regelmatig onderweg. Ik kan niet ontkennen…